Idag hände det grejor!

Postat: 23 maj 2010 av christopherlantz i Solifer 552 L -83

Idag blev det äntligen tid över för lite seriöst arbete på husvagnen.

Först på tur stod kassett-toan, eftersom den bara kan sitta på ett ställe så får man börja där och sen ge sig på resten.

Är ju lite trångt tyvärr…..får skruva bort lite vägg och element så kanske det går bättre.

Efter att ha rensat lite hinder var det bara att börja måtta ut var luckan skulle hamna. Det blev lite extra arbete eftersom dasset var begagnat och jag därmed inte hade tillgång till de rätta mallarna som ska användas vid håltagningen. Men efter noggrann mätning var det bara att starta sågen och se på fan, det blev ett stort fint hål.

Dessutom passade luckan perfekt.

Med luckan på plats var det bara att börja skruva upp väggar och få dasset på rätt plats, dessutom krävde monteringsplåten jag gjort lite trimning för att passa perfekt. Tyvärr visade det sig att dasset ändå var lite för brett för utrymmet som fanns trots att den gamla våningssängsstegen fick stryka på foten så det fick bli att fräsa ut ett par spår i väggen. Underbart att ha rätt verktyg när det behövs.

Den utsågade biten skulle ju passas in i luckan oxå, och samma sak här, mäta så att allt blir rätt, framförallt så mönstret på utsidan stämmer med resten av vagnen.

Sen hade vi ju en lastlucka oxå från den olyckliga Hobbyn i förra inlägget. Det jobbiga med denna luckan var att det inte var den smidiga ihopskruvade varianten utan den satt klämd ihop med clips så det blev lite våld för att kunna få isär den, tyvärr kunde vi inte påbörja monteringen av den idag pga brist på montagelim…..

Var en liten stund kvar till middagen så jag passade på att kasta ut kylskåpet som vi köpte tillfälligt förra året, ett som var lite för litet för oss, ett Dometic Rm4200 på 60liter. Nu ska det i ett 103 liters istället och jag var nyfiken på hur det skulle passa och nä, det gjorde det inte. Måste bredda och höja facket en del, dessutom måste jag skaffa bättre ventilation på baksidan, tror inte den är tillräckligt dimensionerad just nu.

Blev ju en del gjort trots allt, nästa tillfälle ska det fortsättas, troligen med kylen först och främst. Har nu satt ett datum för premiärturen, det blir helgen om knappt 2 veckor så nu är det bara att jobba på……

Om någon vet någon som är sugen på att köpa vårt gamla kylskåp så säg till, det är knappt använt……

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s